Senarai 8 Selebriti Malaysia Terkaya, No. 6 Tu Sudah Cantik, Bertudung Pula!!!

Posted on

Adi Putra adalah penyanyi dan pelakon Malaysia dan juga selebriti Malaysia terkaya dan berada di kedudukan ke 5 teratas dalam senarai 10 besar selebriti terkaya di Malaysia dengan kekayaan bersih dianggarkan adalah US $ 5.6 juta. Dia memulakan kerjayanya sebagai model dan pelakon di Singapura dan meneruskan kerjaya TV dan filemnya di Malaysia dan dikenali sebagai “Putera Hadi” di Malaysia.  Namanya tidak sempat tercicir dari pada pencalonan akhir Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) mulai sejak 5 tahun lalu .

5. Amber Chia

Amber Chia adalah pelakon, model, pembawa acara TV dan duta jenama Malaysia dan juga selebriti terkaya di Malaysia dengan kekayaan bersih bernilai US $ 5 juta dan menduduki tempat ke 6 besar dalam senarai 10 selebriti terkaya di Malaysia. Dia memulakan kerjaya pemodelannya pada usia tujuh belas tahun dan mendapat pengiktirafan dunia ketika dia memenangi Lumba Kecantikan Guess Watch pada tahun 2004. Dia juga dinobatkan sebagai model tahun ini oleh anugerah mode antarabangsa Malaysia.  Dengan aktris dan duta merek, Amber lebih jauh menyoroti mantel utamanya dengan berkembang menjadi seorang pengusaha sukses melalui Akademi Amber Chia.

6. Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza adalah penyanyi terkenal Malaysia, presenter televisyen, ahli perniagaan wanita dan berada di kedudukan ke-7 dalam senarai 10 selebriti terkaya di Malaysia, dengan nilai bersih sebanyak kira-kira $17 juta. Dia Telah memenangkan berbagai Kompetisi menyanyi international sejak debutnya dan Pada tahun 2002 dia dinobatkan SEBAGAI Voice of Asia Setelah memenangkan kejuaraan Grand DENGAN judul Suara Asia di Kazakhstan. Dia juga memenangi Anugerah Emas dalam kompetisi penyanyi Asia baru di festival muzik yang diadakan di Shanghai.

7. Nicholas Teo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *