Mengharukan ‘Dari Darjah 5 Aku Suka Kamu’ – Kisah Romantis 12 Tahun ‘Menanti’, Akhirnya Disatukan

Posted on

Tapi kan biasalah byk cabaran bila start berkawan. Cara dia aku tak selesa. Byk bercanggah. Aku jenis terus terang. Benda aku tak suka aku cakap tak suka. Aku suruh dia blah kalau tak mampu nak ikut cara aku. Yelah, aku sekolah agama. Family aku mcmna. Dia pon tahu. Aku taknak kongkong dia. Bukan aku baik sangat tapi itu didikan yg aku dapat dari family aku.
Terutama pergaulan bebas lelaki pmpuan. Dia mcm bebas sikit aku pulak lain. So kami bergaduh jgkla pasal ni. Aku tak suka so mintak dia buat perubahan atau tinggal aku.
Aku rasa dia tak bebas berkawan dgn aku. Takleh mcm kapel2 lain. Takde istilah dating2 bergayut2 apa lagi ke hulu ke hilir berdua. Mmg takla. Kalau jumpa mesti ada family mengekor.
Sbb tu senyap2 dia skandal. Sedih la aku masa tu. Aku punya jaga diri aku hati aku. Tapi dia mcm tu.

Aku siap msg ibu dia aku cakap aku tak nak kawan dah dgn jef sbb dia dah ada yang lain dan dia pon ngaku. Ibu tak jawab tapi aku yakin ibu mesti marah dia. Hahaha padan muka. Masa tu aku rasa mmg dah tak guna aku tunggu mamat ni. 2x kot kantoi dgn org lain2. Menyakitkan hati. Dia tak henti2 mohon maaf merayu2 kt Ummi n k.yong. Diorang jela duk layan n nasihat dia. Sbb aku dah ” terpergi” kt org lain utk lupakan dia. Dia pulak tak serik datang jgk walaupun dah kena halau n janji nak ubah. Dia ckp yg lain tu suka2 je sbb bosan bila aku takde. Mcm2 lah ayat memujuk dia update kt status fb mention nama aku siap. Yg tahu tu tahu lah. sampai aku rasa rimas. Tak malu betul Mamat ni. Sampai aku nak online pon takut! Banyak kali la aku terima n buang dia. Tapi dia stay mcmtu. Buat silap mintak maaf n ulang lagi. Aku rasa letih n nekad tinggal terus dah masa tu sbb aku rasa dia dah ada org lain. Aku pun ramai je masa tu boleh pilih. Ecehhh bajet hot dah pulak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *