Mengharukan ‘Dari Darjah 5 Aku Suka Kamu’ – Kisah Romantis 12 Tahun ‘Menanti’, Akhirnya Disatukan

Posted on

Tetiba msg kt fon ummi aku org cari aku. Kecohla kejap satu rumah bila tahu ada budak laki cari aku. Ummi pulak marah knapa bagi nom ummi kt orang. Budak laki pulak. Kecik2 jgn nak galok. Kena sebijik ! Tak puashati betul sbb mana dia dapat entoh nom ummi tu.

Ingatkan dia serik

Si pengacau ni tak habis kat situ. Hari2 msg dia masuk ulang ayat sama ” Assalamualaikum, farhin ada ?” Walaupun takde yang jawab dia tak putus asa. Hari2 lah mcm tu. Lama2 ummi try reply. ” waalaikumussalam. Ni sape ?”
“Mawi” “Artis tu ke?” “Hahaha..bukan.. ni kawan farhin kt sk balok. Nie sape mak dia ke ?”
“Oo knapa cari farhin? Ye ummi dia”
“Saje je m.cik..hehe lama tak tengok dia sbb saya baru balik dr jakarta”
“Jauhnya..pegi bercuti ke ?”
“Tak..g main bola”
“Jauhnya main. Tak cukup padang ke kt malaysia?”
“Hahahahaha..m.cik wat lawak”
Ummi melawak n menyakat ingat dia serik. Rupanya makin deka. Tak menjadi plan ni
Dan sejak hari tu ummi dgn bantuan kakyong @ayong_beautywithlovera layankan aje budak ni. Hari2 msg mesti mula ayat sama walaupun bkn aku yang layan. Aku just dengar cite dari ummi n k.yong je. Mcm tu lah hari2. Bila pegi sekolah aku buat tak tahu walaupun tiap kali sampai sekolah ada je muka dia tersengih2 tak kira tempat.

Masa terus berlalu aku layan tak layan jela dia. Tp dia tak de nampak nak give up pun ? Hari2 msg aku kt nom ummi. Sbb aku mana ada fon masa tu. Bila time msg dia kami kongsi cerita 3 branak. Termasuk kakak aku. Sbb ummi jenis tak suka anak dia buat hal blakang2. Semua benda mesti share. Ummi tak nak halang anak2 dia berkawan tapi mesti ummi tapis. Nak2 anak pmpuan!  Sbb tu bila start nampak aku dah terlayan sikit2 si mawi (nama gelaran kt sekolah masa tu. Byk nama panggilan dia. Jef pon ye. Nama kat padang org panggil mawi.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *