Daripada Terus Merana Kerana Cinta, Berikut 4 Petunjuk Jelas Lebih Baik Anda Jadi Single

Posted on

Rasa hormat merupakan kunci kepada perhubungan. Tidak hormat pula wujud dalam pelbagai cara namun tidak ramai yang mampu menafsirkan atau melihatnya dengan betul. Selalunya perasaan hormat mula hilang dengan perbuatan-perbuatan seperti gemar mengkritik, menipu atau lebih teruk lagi, berlaku curang. Perbuatan-perbuatan ini jelas menunjukkan kurangnya rasa hormat pelaku kepada pasangan. Bagi mereka yang sangsi bagaimana hendak mengenali perbuatan tidak menghormati sama ada dilakukan secara sengaja atau tidak, cuba buka komunikasi dengan pasangan anda tentang isu ini. Lihat apa reaksi mereka. Sekiranya mereka bersedia berubah, mungkin masih ada harapan untuk hubungan anda. Bagaimanapun, sekiranya mereka hanya tahu menolak kembali semua kesalahan kepada anda atau tidak mempedulikan pendapat anda, itu satu tanda anda sedang kurang dihormati.

3. Anda yang berusaha lebih

suami isteri bertengkar

Sebuah hubungan yang baik, kedua-duanya sanggup berkongsi susah dan senang bersama-sama, supaya tidak ada pihak yang rasa terbeban dengan apa yang perlu ditanggung. Apabila sebuah hubungan itu mula renggang, salah satu pihak pasti akan merasa yang dialah yang selama ini menanggung tanggungjawab sedang pihak yang satu lagi lebih banyak menghabiskan masa untuk tujuan sendiri.

Ini akan menyebabkan satu pihak merasa sakit hati dan satu pihak lagi terlalu gemar mengambil peluang. Seandainya anda ingin mengenal pasti status hubungan anda, cuba buat tak tahu tentang perkara-perkara yang selama ini anda lakukan dan lihat apa reaksi pasangan anda. Jika dia mula memikul beban yang dilihat terabai, harapan untuk hubungan anda nampak cerah. Bagaimanapun, sekiranya pasangan anda nampak seperti tidak mahu berusaha dan nampak lebih selesa sebegitu pula, mungkin dia sebenarnya sedang menampakkan hasrat sebenar beliau.

4. Semuanya ku korbankan untuk dia

aishwarya rai caring hrithik roshan 800

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *