6 Perkara Yang Dilakukan Oleh Orang Kaya Tapi Tidak Oleh Orang Biasa, No. 5 Tu Harus Kita Tiru!

Posted on

dato aliff syukri dan ferrari

Kehidupan zaman kini kian menjadi-jadi di mana menjadi jutawan dan kelihatan hidup mewah menjadi impian kebanyakan orang. Ini sekaligus membuatkan manusia menjadi hamba wang ringgit. Malah, ramai juga yang ingin kelihatan kaya walaupun miskin dan tahu ia akan merosakkan.

Namun, jika dilihatkan kepada mereka yang benar-benar kaya, sebenarnya mereka ini tidak pun terlalu mencuba untuk kelihatan kaya, dan itu sebenarnya membuatkan mereka kaya. Sikap individu kaya sangat bertentangan dengan mereka yang kelihatan kaya dari segi penampilan, namun realitinya miskin.

1. Tidak kelihatan kaya

simon cowell sering dilihat dengan t shirt putih ringkas

Aspek yang paling penting dalam kehidupan mereka yang benar-benar kaya, adalah dimana orang sekeliling tak dapat mengetahui bahawa mereka adalah orang kaya. Mereka kelihatan seperti orang biasa, berpakaian dan memandu kereta biasa, dan juga bekerja seperti mana anda bekerja.

Dan mereka yang kelihatan hidup mewah dan seperti hendak meniru kekayaan orang lain, mungkin sebenarnya miskin. Di saat anda cuba memperlihatkan kehidupan mewah, mereka yang kaya pula sedang hidup seperti orang biasa. Ini kerana orang kaya hanya fokus kepada apa yang penting sahaja, membuatkan mereka boleh menjadi kaya.

Contoh yang paling popular adalah Mark Zuckerberg dan Simon Cowell. Walaupun tersangat kaya, mereka hanya mengenakan pakaian biasa seperti orang biasa.

2. Melabur

lukisan termahal di dunia salvator mundi

Dan apabila seseorang itu menjadi kaya, mereka akan melakukan perkara yang tidak dilakukan oleh orang biasa, iaitu melabur wang membeli barangan yang memperkayakan kehidupan mereka, bukan hanya sekadar pelaburan wang ringgit. Mereka akan membeli karya seni, melabur membeli jongkong emas dan barangan antik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *