Wanita Tercantik di Asia Yang Pastinya Seksi Banget

Posted on

Pada masa ini wanita paling cantik di Asia sedang menjalani drama terbarunya yang bertentangan dengan pelakon Korea terkenal Lee Jong Suk yang menjadikan namanya lebih popular. Ramai yang mengatakan bahawa drama itu akan mengikuti kejayaan “Keturunan Matahari”, kerana filem itu diarahkan oleh pengarah Jin Hyuk yang sangat terkenal dengan semua karya-karyany

 

Baca Berita Lebih:

14 Kompilasi Kisah Inspirasi Paling Hebat Tahun 2017, Siapa kah Inspirasi tahun 2018?

20 Kontroversi Artis Menggemparkan Industri Hiburan Tanah Air Sepanjang 2017, Nomor 14 Paling Heboh!

Apa itu alat kontrasepsi?

Kontraseptif adalah alat yang bertujuan untuk mengelakkan pembuahan semasa hubungan seks dan sudah tentu tidak akan ada kehamilan. Fungsi kontraseptif ini adalah untuk mengawal pertumbuhan populasi, anda hanya memilih jenis kontraseptif atau jenis kontraseptif.
Macam-Macam Jenis Alat Kontrasepsi:
  1. Pil KB
Jenis Alat Kontrasepsi

Peranti kontraseptif wanita pertama adalah pil kawalan kelahiran yang sudah tentu sangat popular di kalangan wanita. Manfaat pil kawalan kelahiran membuat haid sangat teratur, mengurangkan kesakitan dan kekejangan semasa haid. Sudah tentu apabila anda tidak menggunakan atau berhenti menggunakan Pil ini, kesuburan anda akan sembuh.

Dalam pil kawalan kelahiran terdapat kandungan hormon progesteron dan terdapat juga kombinasi estrogen dengan progesteron. Kontraseptif untuk wanita ini harus secara berkala supaya tidak mengalami kemungkinan kehamilan, jika tidak kerap ia akan membuat kemungkinan kehamilan masih akan berlaku.

  1. Suntik KB
Macam Alat Kontrasepsi

Alat kontraseptif seterusnya untuk wanita adalah Suntikan KB yang tentunya akan dilakukan oleh wanita yang mengikuti program KB setiap 3 bulan. Ini dilakukan untuk mencegah ovulasi atau pembebasan telur. Walau bagaimanapun, dengan anda melakukan suntikan perancang keluarga secara berkala akan menyebabkan kehamilan akan terhalang tanpa melakukan apa-apa lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *