Wanita Tercantik di Asia Yang Pastinya Seksi Banget

Posted on

Kecantikan dikekalkan dari wajah dan bentuk tubuh yang sangat seksi, menjadikannya sangat mudah untuk menguasai industri hiburan di Asia. Wanita yang satu ini kerana masalah kecantikan dan keseksiannya tidak diragui artikel pencapaiannya dalam dunia hiburan sangat luar biasa.

  1. Kyoko Fukada (Jepang) 
Wanita Tercantik di Asia

Seterusnya nama wanita yang paling cantik di Asia ialah Kyoko Fukada. Wanita cantik ini berasal dari Jepun. Kyoko Fukada memulakan kerjayanya sebagai model, yang masih muda dan amat berani dalam menunjukkan keluk badannya sangat menarik. Malah dia tidak teragak-agak untuk melakukan pemotretan foto dengan bikini sahaja.

Di samping itu wanita paling cantik di Asia juga mempunyai wajah yang sepadan dengan kriteria Asia pada umumnya seperti mata besar, hidung tajam, dan bibir penuh dan lembut. Semua keindahan wajah dipertingkatkan dengan warna kulitnya begitu putih dan licin. Tidak hairan jika wanita ini boleh menguasai dunia hiburan.

  1. Ryoko Hirosue (Jepang) 
Wanita Tercantik di Asia

Ryoko Hirosue juga menjadi wanita paling cantik di Asia yang sangat berjaya dalam industri hiburan antarabangsa terima kasih kerana bertindak dengan pelakon Perancis Jean Reno dalam sebuah filem berjudul “Wasabi”. Sejak itu, keindahan badan seksinya mula menjadi perhatian media, terutama media asing. Hirosue memulakan kerjayanya sejak memasuki pertandingan kecantikan yang membawanya ke dalam model pengiklanan produk.

Semasa dalam dunia akting, wanita paling cantik di Asia bermula pada tahun 1995 melalui siri filem berjudul “Heart ni S”. walaupun wanita cantik dan seksi ini juga telah menembusi bakatnya dalam dunia undi seret yang cukup membwa nama semakin terkenal.

  1. Zheng Shuang (Tiongkok) 
Wanita Tercantik di Asia

Wanita paling cantik di Asia yang datang dari China ialah Zheng Shuang. Artis muda yang dilahirkan pada 22 Ogos 1992 sudah sangat popular di negaranya dengan filem komedi yang meletup yang dia bermain pada masa itu, berjudul “Love O2O”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *