Wanita Tercantik di Asia Yang Pastinya Seksi Banget

Posted on
  1. Nok Usanee Wattana (Thailand) 

Thailand adalah sebuah negara dari Asia Tenggara yang mampu menghasilkan wanita cantik, dan salah satu wanita paling cantik di Asia dinamakan Nok Usanee Wattana atau lebih dikenali dengan panggilan Nok.

Wanita yang paling cantik di Asia yang dilahirkan pada 24 Januari 1982 lebih mirip dengan dunia model berbanding dengan bertindak di depan kamera. Tetapi wanita yang mempunyai ketinggian 170 cm adalah ikon untuk siri drama di Thailand yang bertajuk “Bo Bay”, “Tum Ruad Lek”, “Fah Jarod Say”, dan “Thida Whanorm 3”.

  1. Zhang Ziyi (Tiongkok) 
Wanita Tercantik di Asia

Seterusnya wanita paling cantik di Asia kali ini adalah artis bernama Zhang Ziyi. Wanita cantik yang dilahirkan pada 9 Februari 1979 berasal dari negara tirai buluh, Tiongkok. Beliau adalah seorang artis yang sangat senior dan telah memenangi pelbagai anugerah, mulai dari BAFTA hingga Golden Globe Awards.

Kerana kecantikannya, wanita paling cantik di Asia telah menarik beberapa pengarah terkenal seperti Zhang Yimou kepada Rob Marshall untuk menggunakan perkhidmatannya. Selain itu, Zhang Ziyi juga dinamakan duta global untuk Olimpik Khas untuk orang kurang upaya dan jurucakap untuk program penjagaan rumah yang dikenali sebagai “Save the Children”.

 

  1. Mehwish Hayat (Pakistan) 
Wanita Tercantik di Asia

Mehwish Hayat adalah nama wanita paling cantik di Asia yang cukup popular. dia seorang selebriti Pakistan yang berbakat. Dia bertarung pelbagai bidang mulai dari menjadi model, aktres, juga memasuki dunia undi seret yang dia mampu jajal.

Wanita yang paling cantik di Asia juga terkenal sebagai seorang wanita dengan akal fesyen yang baik, walaupun dia jarang memamerkan lengkungnya yang sangat seksi dan menawan. Ini adalah salah satu nilai tambah yang ada selain kecantikan fizikalnya. Nama wanita tercantik telah melonjak selepas membintangi beberapa filem berjudul “Insha’Allah” dan “Madventure-Ary Digital”.

  1. Song Ji Hyo (Korea) 
Wanita Tercantik di Asia

Wanita paling cantik di Asia yang bernama Song Ji Hyo adalah seorang artis dari Korea. Keindahannya mula menjadi magnet ketika ia mula membintangi drama “Princess Hour”, dan kemudian diikuti dengan tajuk filem “Jumong” serta nama yang lebih meletup ketika ia menjadi ratu dalam siri bertajuk “A Frozen Flower”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *