Mendedahkan, Misteri Mengapa Pakaian Sulaman Lelaki Dijual Dalam Kotak & Wanita Tersebar

Posted on
  1. IUD/Spiral
Alat Kontrasepsi Wanita

Terdapat satu lagi alat kontraseptif untuk wanita yang kini menjadi trend atau sangat popular iaitu IUD / Spiral. IUD adalah singkatan dari Intra Uterine Device yang juga sering dirujuk sebagai lingkaran, ini kerana bentuk alat peredaran darah IUD / Spiral ini. Bagaimana cara menggunakan IUD / Lingkaran ini ialah meletakkan kontraseptif wanita ke dalam rahim.Salah satu alat kontraseptif yang paling biasa digunakan ialah penggunaan alat kontraseptif untuk penggunaan alat kontraseptif. Oleh itu, IUD / Spiral ini akan menghalang bersarang sperma dan bersatu dengan telur dalam rahim. Untuk ketahanan iaitu 2 hingga 5 tahun yang tentu saja boleh dibuka semula jika anda ingin hamil.

  1. Kondom
Alat Kontrasepsi Pria

Kontraseptif lelaki Kondom ini boleh mengelakkan kehamilan oleh menutui lelaki genitals supaya sperma yang keluar tidak bersatu dengan telur dalam rahim wanita. Bentuk kondom ini adalah getah getah yang sangat tipis dan kadang-kadang terdapat tempat yang tentunya akan memberi kesenangan.

Dengan kontraseptif lelaki ini tentu saja kehamilan akan dielakkan dengan cara yang sangat mudah. Walaupun penyakit berjangkit semasa persetubuhan seperti AIDS dan HIV akan dielakkan oleh alat kontraseptif kondom lelaki ini.