Mendedahkan, Misteri Mengapa Pakaian Sulaman Lelaki Dijual Dalam Kotak & Wanita Tersebar

Posted on

 

Hasil gambar untuk laki laki malu

Apa itu alat kontrasepsi?

Kontraseptif adalah alat yang bertujuan untuk mengelakkan pembuahan semasa hubungan seks dan sudah tentu tidak akan ada kehamilan. Fungsi kontraseptif ini adalah untuk mengawal pertumbuhan populasi, anda hanya memilih jenis kontraseptif atau jenis kontraseptif.
Macam-Macam Jenis Alat Kontrasepsi:
  1. Pil KB
Jenis Alat Kontrasepsi

Peranti kontraseptif wanita pertama adalah pil kawalan kelahiran yang sudah tentu sangat popular di kalangan wanita. Manfaat pil kawalan kelahiran membuat haid sangat teratur, mengurangkan kesakitan dan kekejangan semasa haid. Sudah tentu apabila anda tidak menggunakan atau berhenti menggunakan Pil ini, kesuburan anda akan sembuh.

Dalam pil kawalan kelahiran terdapat kandungan hormon progesteron dan terdapat juga kombinasi estrogen dengan progesteron. Kontraseptif untuk wanita ini harus secara berkala supaya tidak mengalami kemungkinan kehamilan, jika tidak kerap ia akan membuat kemungkinan kehamilan masih akan berlaku.

  1. Suntik KB
Macam Alat Kontrasepsi

Alat kontraseptif seterusnya untuk wanita adalah Suntikan KB yang tentunya akan dilakukan oleh wanita yang mengikuti program KB setiap 3 bulan. Ini dilakukan untuk mencegah ovulasi atau pembebasan telur. Walau bagaimanapun, dengan anda melakukan suntikan perancang keluarga secara berkala akan menyebabkan kehamilan akan terhalang tanpa melakukan apa-apa lagi.

Kelebihan alat kontraseptif wanita ini ialah KB Injecting adalah salah satu alat kontraseptif yang sangat murah dan digunakan secara meluas oleh rakyat Indonesia. Walau bagaimanapun, menurut kajian yang sedia ada, percubaan dilakukan terhadap haiwan dan mempunyai hasil yang suntikan KB dapat meningkatkan risiko kanser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *