20 Kontroversi Artis Menggemparkan Industri Hiburan Tanah Air Sepanjang 2017, Nomor 14 Paling Heboh!

Posted on

Berikut kami telah senaraikan 21 kontroversi selebriti yang menggemparkan industri hiburan tanah air sepanjang 2017.

1. Fathia Latiff

Si cantik jelita Fathia Latiff banyak kontroversi pada tahun ini. Namun, kontroversi yang paling hangat daripadanya ialah apabila video gelek seksinya telah tersebar di Bigo Live. Pada mulanya, dia menafikan dakwaan ini, namun, akhirnya Fathia mengaku wanita itu dirinya.

Sumber: Myartis
Sumber: Instagram

2. Aliff Aziz – Afifah Nasir

Kisah rumah tangga Aliff Aziz adalah antara yang paling sensasi pada tahun ini. Kecoh pada beberapa bulan yang lalu selepas Aliff ditahan pihak polis kerana didakwa memukul isterinya sehingga menyebabkan kecederaan di bahagian muka dan lutut. Kejadian ini berlaku selepas Bella yang masih di dalam pantang pada ketika itu telah ke pusat karaoke bersama ibunya kerana mendapat tahu suaminya sedang ‘enjoy‘ bersama pelakon, Afifah Nasir.

Hal ini menjadi isu hangat dalam jangka masa yang agak lama tambah-tambah lagi kerana Afifah Nasir tidak mendiamkan diri dan dikatakan cuba untuk menegakkan benang yang basah. Bukan sekadar itu, isu bertambah lebih panas apabila kakak Afifah iaitu pelakon Anzalna Nasir mengeluarkan kenyataan yang menaikkan kemarahan netizen.

“Kadang-kadang kita faham perempuan baru lepas bersalin ni lain sikit perangainya bak kata orang meroyan,” kata Anzalna ketika membalas komen pengikut di Instagram.

Sumber: Twitter
Sumber: Babab.net

3. Neelofa

Disamping kejayaan yang dicapai Neelofa pada tahun ini, dia masih tak lekang dengan kontroversi mengenai pakaiannya yang dikatakan terlalu seksi bagi seorang ikon muslimah. Bukan itu sahaja, sewaktu dia ke Itali untuk menghadiri sebuah majlis, Neelofa dikritik kerana memakai tudung menampakkan bahagian rambutnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *