14 Kompilasi Kisah Inspirasi Paling Hebat Tahun 2017, Siapa kah Inspirasi tahun 2018?

Posted on

Disebabkan sikap mulianya dia telah digelar ‘Muslim Mother Teresa’ oleh penduduk tempatan dan telah diberikan kesempatan untuk bertemu Perdana Menteri Kanada, Justin Trudeau. Salutelah! 

7. Atlet Hamil 5 Bulan Raih Pingat Sukan SEA

Sumber: Lobak Merah

Quzandria Nur Mahamad Fathil bukan ibu hamil yang biasa-biasa. Ketika sedang mengandung lima bulan, dia telah membuktikan bahawa ibu hamil tidaklah selemah yang disangkakan dan masih boleh menyertai Sukan SEA bagi acara ekuestrian sehingga meraih pingat emas. Wah hebat! 

Meskipun menerima teguran daripada netizen, Quzandria sentiasa yakin dan menganggap kandungannya bukanlah penghalang untuk dia terus mencapai matlamat. You go girl! 

8. Gadis Jual Sandwic di Tepi Jalan Ukay Perdana 

Sumber: Lobak Merah

Gadis berhijab yang lengkap memakai apron ini telah menarik perhatian netizen apabila dia dilihat berjalan sendirian sambil membawa sandwic di atas dulang berhias untuk menjual dari sebuah kereta ke sebuah kereta. Tindakannya mendapat pujian daripada netizen yang berbangga dengan usahanya dalam mencari rezeki yang halal.

Malah rata-rata pembeli yang mendapatkan sandwic itu juga mengaku mereka sudah menjadi pelanggan tetapnya kerana memudahkan mereka yang bekerja untuk dapatkan sarapan di waktu pagi.

9. Dahulu Atlet Kini Penyanyi OKU

Sumber: Lobak Merah

Siapa sangka wanita ini dahulunya seorang atlet yang pernah membanggakan negara? Nurul Shakina Teh Abdullah, 42, yang berstatus OKU telah menyumbangkan pingat emas dalam acara sukan renang di zaman kegemilangannya. Namun setelah semuanya berlalu, wanita itu kini hanya mengharapkan belas kasihan orang ramai dengan membuat persembahan di kaki lima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *