‘Persenyawaan In-Vitro Adalah Pilihan Terakhir’- Sayu Dengar Penjelasan Izzue Islam Berkenaan Anak

Posted on

makan honeystar dipagi hari, minum kopi diwaktu malam, selamat malam. sekian pantun dari saya 😝 Tq @xxray3 Tq @royaljordanianairlines Tq @amberkattravel Tq #MalaysiaEmbassyJordan

A post shared by I Z Z U E I S L A M (@izzueislam) on

Untuk pengetahuan, Izzue dan Awin berkahwin empat tahun lalu pada 2 Jun 2013 dan dalam laporan yang sama, Izzue menolak dakwaan kesibukan dalam bidang seni dan perniagaan membataskan mereka memiliki anak sendiri.

Belum Dapat Zuriat? Lakukanlah 7 Perkara Ini

Setiap pasangan yang bernikah sudah pasti menginginkan kehadiran cahaya mata sebagai penyeri rumahtangga, penyambung keturunan dan meramaikan umat Nabi Muhammad SAW. Sesungguhnya itulah matlamat berkahwin pada asalnya.

Namun, setiap rezeki itu ditentukan oleh Allah SWT. Ada yang berkahwin bertahun-tahun pun namun masih belum dikurniakan rezeki itu. Ada pula yang berkahwin tidak lama sudah dikurniakan cahaya mata, begitulah manusia yang rezekinya berbeza-beza.

Isu lambat memperoleh cahaya mata ini sedikit sebanyak memberi kesan emosi kepada pasangan. Jadi bagi pasangan yang mengharapkan kehadiran zuriat boleh mencuba beberapa saranan ini:
#1 – Bersangka Baik Kepada Allah SWT

Sebagai seorang hamba yang tiada apa-apa dan begitu naif, bersangka baiklah kepada Allah. Sesungguhnya Allah SWT Maha Baik yang memberikan kita segalanya. Bahkan dia lebih tahu waktu yang tepat untuk mengurniakan kita cahaya mata.

Malahan jangan terlalu banyak mempersoalkan kenapa masih belum diberikan anak. Jangan terlalu menfokuskan sebab dan kesalahan diri tidak dikurniakan anugerah anak, tetapi teruslah berusaha dan berdoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *